Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peace & Love en succé enligt arrangörerna

/

Folkkära artister och en mognare publik. Årets Peace & Love blev en lugn tillställning med fler besökare än förra årets festival.

Annons

Årets festival besöktes av cirka 6 000 på torsdagen, 8 000 på fredagen och på lördagen kom 10 000 besökare enligt arrangörerna som ser evenemanget som en succé. En stor skillnad mot förra årets nystart där publiksiffran landade på ungefär 2 500 besökare.

– Jag tycker att vi har lyckats fantastiskt bra med festivalområdet. Jag har gått runt och intervjuat folk på området och har inte hört speciellt mycket negativt, säger Jonas Carpenhammar, områdeschef för Peace & Love.

Från polisens sida tycker man att det varit en lugn festival. På lördag kväll var det totala antalet omhändertagna sex stycken. Man hade fått in fyra anmälningar för misshandel, en anmälning för sexuellt ofredande och en anmälning för bedrägligt beteende.

– Festivalområdet är sällan ett problem, det var det inte ens när Peace & Love var riktigt stort. Det är oftast på campingen saker han hända, säger Johan Olsson, polisens insatschef i Borlänge.

För att inte äventyra festivalens ekonomi har man fått vara sparsam på flera områden. Bland annat var antalet bajamajor få, i stället försökte man tömma dem så ofta som möjligt.

– Vi är nya som arrangörer i år, allt är en balansgång mellan ekonomi och innehåll. Jag vill inte äventyra ekonomin, men jag har inte hört något jättegnäll när jag gått runt och pratat med besökare. Vi har försökt gjort så mycket som möjligt till en så billig penning som möjligt, säger Jonas Carpenhammar.

Vad som varit tydligt under festivalen är den lite högre medelåldern än som varit fallet för Peace & Love tidigare år.

– Vi har diskuterat det här under året. Vi vände oss till en lite äldre publik, det är kanske också därför som polisen tycker att det varit en lugn festival, säger Carpenhammar.

LÄS MER:

Peace & Love vill bli bäst, men inte störst

Peace & Loves uppgång, fall och återfödelse

Mer läsning

Annons