Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östen Eriksson hyllar Ted Gärdestad

/
  • Östen Eriksson ska vara med och hylla Ted Gärdestad med en konsert i Eskilstuna.

Östen Eriksson är med och hyllar Ted Gärdestad med en konsert.
– Jag har växt upp med hans musik och det kändes naturligt att tacka ja när jag fick frågan att vara med, säger Östen Eriksson.

Annons

Den 18 februari skulle Ted Gärdestad ha fyllt 60 år. Samma dag blir det en hyllningskonsert i Eskilstuna med Ted Gärdestads kompband, Rock´n Roll Machine, från 90-talet som uppträder med flera gästartister, bland annat Östen Eriksson.

– Basisten i Rock´n Roll Machine sköter våra bokningar med Östen med resten. Så han frågade om jag ville vara med på den här konserten, berättar Östen Eriksson.

Se också: Östen med resten 30 år: Skämtsamhet måste ha en allvarlig botten för att bli bra.

Läs också: Tillbaka på platsen där allt en gång började.

De övriga gästartisterna är Magnus Bäcklund, Tina Ahlin, Östen Eriksson och Ted Gärdestad-stipendiaten Therese Nestor. 13-mannabandet kommer blanda musik med personliga minnen från tiden med Ted Gärdestad.

– Ted Gärdestad betyder mycket musikaliskt för mig. Han var två år äldre än mig så jag hade någon att se upp till under tonåren. Jag såg hur han gjorde och lärde mig av det. Han skrev på svenska fast det var ute att sjunga på svenska då. Sen tycker jag om hans andliga sida, han var en otrolig sökare, säger Östen Eriksson som har ett tydligt minne av Ted Gärdestad.

– Jag såg han på tv i början av 70-talet när han blev intervjuad inför hans första platta. Jag kände ett samröre med honom, berättar Östen Eriksson.

Se också: Östen Eriksson: "Jag kan inget annat än prata dialekt."

Äntligen! Nu finns Helahälsingland som app. Ladda ner här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons