Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Music for hope: Arrangören imponerade mest

Med drygt 300 personer i publiken kände sig Caroline Lindberg nöjd med sitt välgörenhetsprojekt på söndagskvällen. Artisten Anna Sahlin öste beröm.

Annons

– Det är inspirerande med en tjej som Carro, säger Anna Sahlin, med artistnamnet Sahlene.

Anna Sahlin, artisten Sahlene på Music for Hope i Hudiksvall med Ljusnan Gospel.

Anna Sahlin uppbackad av Ljusnan Gospel uppträdde i Kulturhuset Glada Hudik på söndagskvällen.

Läs mer: "Jag vill ge en riktig show"

Att få ihop sponsorer nog för att arrangera en välgörenhetskonsert med nationellt kända artister som Sahlene och Jan Johansen är en bedrift. Caroline Lindberg verkar helt lugn när vi träffas i logen strax innan galan.

Det har varit upp och ner i förberedelserna, men mest upp, säger arrangören Caroline Lindberg, Hudiksvall.

– Jag har lärt mig mycket, mest juridik, säger Caroline Lindberg medan kapellmästaren Ylva Timan Olofsson och sångerskan Ulrika Beijer förbereder sig strax intill

Ulrika Beijer och Ylva Timan Olofsson i logen.

När Caroline Lindberg sedan inleder konserten med Madonnas "Lika a Prayer" tillsammans med Ljusnan Gospel går det att förstå Anna Sahlins omdöme litet bättre.

I husbandet Henrik Mangseth på gitarr, Caroline Lindberg och Ljusnan Gospel.

Ulrika Beijer sjöng en sång ur fjolårets teaterhändelse i Hudiksvall, föreställningen 1721. Det är sången om Hälsingland, "I varje litet andetag", skriven av Rickard Nilsson, Hudiksvall.

Kapellmästare Ylva Timan Olofsson ackompanjerade Ulrika Beijer.

– Caroline har gjort ett fntastiskt jobb. Jag vill att mitt gage ska gå till Barncancerfonden, säger Ulrika Beijer skämtsamt eftersom hon sedan tidigare känner den unga arrangören och deltar för den goda saken skull.

Hans Birger Andersson kände direkt när han hörde talas om välgörenhetsprojektet att han vill delta.

– Jag hade betalat för att vara med, säger Hasse Andersson när han möter publiken som satt både på läktaren och i stolar på dansgolvet i stora salen.

Hans Birger Andersson med Caroline Lindberg och Maria Eng Hillbom i bakgrundskören.

"Don't stop believing" blev kvällens rockigaste nummer, så långt, och här gick arrangerande Caroline Lindberg in som bakgrundsångerska tillsammans med Maria Eng Hillbom, som också leder kören Ljusnan Gospel.

Föga anade någon att det sedan skulle bli pojkbandsmusik. "I'll see you Again" är en låt som gruppen Westlife spelat in och denna kväll framfördes den av Erik Brodén och Pär Engman.

Erik Brodén och Pär WEngman framförde tresånger på Music for Hope.

De båda gjorde också en rolig och ovalig akustisk version av Dire Straits låt "Money for Nothing" innan de avslutade tillsammmans med kvällens husband i Bob Dylands "I shall be released"

Husbandet leddes alltså av Ylva Timan Olofsson som tagit hjälp av Johan Jonsson på trummor, Henrik Mangseth på gitarr och maken Mikael Olofsson på bas.

Caroline Lindberg berättade att hon för flera år sedan kom på att hon ville göra det här projektet. Men för en tid sedan insjuknade en närstående person i cancer och då bestämde hon sig.

–Jag ville göra något. Inte för att jag kan stoppa cancer, men alla kan göra något, säger Caroline Lindberg.

Kvällens tema var insamling till Barncancerfonden. Särskilt inbjuden var Jenny Marsch och hennes son Milo.

Caroline Lindberg intervjuar Jenny Marsch om Barncancerfondens arbete medan sonen Milo lyssnar ch tittar ut på publiken.

Läs mer: Barncancer engagerar motionärer i Hudiksvall

På lördagen hölls Spin for hope på Friskis & Svettis där Jenny Marsch var en av deltagarna. Hon har också drivit café i Saltvik några somrar för att väcka uppmärksamhet för barncancer och samla in pengar för mer forskning kring de cancerformer som särskilt drabbar barn.

Avslutningsvis undrar en frågvis reporter när Caroline Lindberg känner att hon kan koppla efter de intensiva förberedelser som hon lagt ner på Music for hope.

– Nu har jag en massa skolarbete som jag måste komma i kapp med, säger Caroline Lindberg.

Mer läsning

Annons