Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanye West i ny kontrovers med Taylor Swift – han blev varnad om kvinnofientligt budskap

/
  • Osams. Kanye West stormar scenen mitt under Taylor Swifts tacktal på MTV:s VMA-gala 2009.    Jason DeCrow
  • Försoning. Taylor Swift omfamnar Kanye West efter att ha delat ut ett hederspris till honom på fjolårets VMA-gala.

Fejden mellan superstjärnorna Kanye West och Taylor Swift verkar ha blåst upp igen sedan Swift varnat för "ett starkt kvinnofientligt budskap" i en av Wests nya låtar.

Annons

Kanye West nämner Taylor Swift vid namn och rappar "I made that bitch famous" i låten "Famous" som är med på hans nya album "The life of Pablo". Textraden i fråga syftar till en händelse under MTV:s VMA-gala 2009 då Kanye West stormade scenen och avbröt Taylor Swift mitt under ett tacktal.

Inför det kommande släppet av Wests nya album "The life of Pablo" har det spridits uppgifter om att West ska ha kontaktat Swift och sagt att textraden i "Famous" är ett skämt och att Swift ska ha varit införstådd. Men en talesperson för Swift som People har talat med förnekar bestämt det påståendet.

– Kanye ringde inte och bad om lov. Han ville att hon skulle sprida "Famous" via sitt Twitterkonto. Hon tackade nej och varnade honom för att släppa en låt med ett sådant starkt kvinnofientligt budskap. Hon blev heller aldrig informerad om den faktiska texten i låten, säger Swifts talesperson.

Kanye Wests tilltag på VMA-galan 2009 fick till och med USA:s president Barack Obama att lägga sig i – han kallade rapparen "en åsna". På VMA-galan i fjol verkade däremot eventuella stridsyxor vara nedgrävda då Swift delade ut ett hederspris till West och hyllade hans livsverk. (TT)

Mer läsning

Annons