Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen Eurovision i Sandviken – Stockholm vann schlagerkriget

/
  • Stockholm vann slaget om vem som ska få uppdraget att arrangera Eurovision Song Contest 2016.

Den hårda kampen om vem som ska få arrangera Eurovision 2016 är över. SVT valde Globen i Stockholm framför Göransson Arena i Sandviken.

Annons

Det blir ingen Eurovision i Göransson Arena. Under onsdagen blev det klart att schlager-EM 2016 arrangeras av Globen i Stockholm. Platsen för själva evenemanget blir området runt arenorna i Globen-området och semifinalerna och finalen avgörs i Globen.

– Stockholm har kommit med ett helgjutet erbjudande som garanterar att evenemanget återigen tas till nästa nivå, säger Martin Österdahl, exekutiv producent för Eurovision Song Contest 2016 till SVT.

– Lösningen med flera arenor gör att vi kan producera Eurovision Song Contest i Globen, ha presscenter på Hovet och delegationsområdet i Annexet. Kronan på verket är möjligheten att göra Eurovision Song Contest ännu mäktigare under finalkvällen genom att införliva Tele2 Arena i evenemanget, säger Österdahl enligt ett pressmeddelande som SVT citerar.

Förra måndagen var en delegation från Gävle och Sandviken och besökte SVT och Christer Björkmans grupp för att lägga fram sina planer för Eurovision Song Contest i Göransson Arena. Andra städer som konkurrerat om uppdraget är Örnsköldsvik och Malmö.

Mer läsning

Annons