Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllningskväll för riffmästaren – pengarna till Cancerfonden: "Det här hade han gillat"

När gitarristen och ljudteknikern och Fredrik Holmstedt gick bort i cancer bestämde sig ett gäng metal-kollegor för att ordna en hyllningskonsert för riffmästaren . Nu har inräkningen börjar till Holmfest den 20 maj och en insamling till Cancerfonden har startat.

Annons

Fredrik Holmstedt gick bort i cancer bara 39 år gammal. Han var låtskrivare och gitarrist i bandet MurderMarket som länge snackat om att spela in nytt och ställa sig på scenen efter några år i träda. Nu blir spelningen av, som en hyllning till killen med den mahognyfärgade Explorergitarren.

– Vi snackade länge men det blev aldrig något. Men nu tänkte jag samma dag som begravningen att vi måste göra något och skänka pengar till Cancerfonden. Vi var ett gäng som tog en bira efteråt och det var en återträff med folk som jag inte sett på flera år och flera tog upp samma sak, säger Peter Rudhberg, sångare i MurderMarket.

Här är Holmfest-insamlingen till Cancerfonden.

Sagt och gjort. Den 20 maj ställer sig MurderMarket på scenen tillsammans med banden Luftslott och Wolverine i konserten Holmfest på Arton78.

Läs också: Välgörande hyllning från hårdrockare

Fredrik Holmstedt som gick bort i cancer hyllas med en konsertkväll på Arton78 den 20 maj.

Peter Rudhberg berättar att de andra banden var på direkt och att intresset verkar stort. Även Fredrik Holmstedts anhöriga uppskattar initiativet. Allt överskott ska gå till cancerfonden.

– Det blir en hyllningskväll. Det enda vi kan göra är att samla in pengar till dem som kan fixa det här med cancer. Det är vårt sätt.

Lars Nylander och Peter Rudhberg laddar för Holmfest, konsertkvällen som samlar in pengar i kampen mot cancer.

MurderMarkets Peter Rudhberg, Lars Nylander, Henrik Lindberg , Lars Henriksson och Peter Sandheim repar nu för att göra sin bortgångne vän rättvisa under spelningen. Holmfest kan bli ett återkommande inslag i Söderhamns musikliv. Fredrik Holmsteds riff ekar vidare.

– Det vore jäsigt om det blev så. Det här hade han gillat, att samla kompisar och spela, säger Lars Nylander.

Läs också: Släppfest för Söderhamns eget Så mycket bättre

Läs också: Gluggen hedrar bortgångne eldsjälen med insamling: "Hon var med och formade den här föreningen"

Mer läsning