Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hektisk tid för Dereborn – releasegig med Takida och fältartist i Afghanistan

/
  • Johan Dereborn har bråda dagar. Releasekalas med Takida och resa till Afghanistan som fältartist.

Musikern och producenten Johan Dereborn vilar inte på lagrarna. Förutom att driva studio är han Takidas livebasist och ska snart åka som fältartist till Afghanistan.

Annons

Johan Dereborn, uppvuxen i Bergsjö, turnerade praktiskt taget i hela 25 år och var under många år basist och turnéledare för E-Types liveband. När han landade i Norrfjolsta för ungefär fem år sedan fördjupade han i stället arbetet med den egna studion.

I vår har livespelandet ökat i intensitet igen och snart åker Johan Dereborn iväg med en grupp fältartister till Afghanistan för att underhålla den svenska personalen där.

– Jag har hört talas om det här sedan ungdomen och för två och ett halvt år sedan sökte jag en sommarkurs.

Hittills har Johan spelat på veteranträffar och liknande. Det här blir det första internationella uppdraget.

– Det ska bli jättespännande, men jag är väldigt glad att det dröjt ett tag. Jag har varit med inrikes och träffat så kallade veteraner. De har berättat hur mycket det betyder för soldaterna. Annars kunde man ha trott att det bara är kvällsunderhållning. En del kommer fram och grinar, säger Johan Dereborn.

Nu har han fått mer kött på benen. Förutom att de spelar tror han att fältartisterna kommer att fungera som lite av personalvårdare.

Johan Dereborns grupp av fältartister kommer att vara på plats i fyra dagar och de har ett detaljerat uppdrag.

Det stora gigget blir på Swedish night där de kommer att spela för närmare tusen soldater.

– Vi ska spela mycket svensk musik, typ Max martin-låtar och låtar om Sverige. Det blir sammanlagt tre planerade shower och även komikern Fredrik Andersson är med. Sen vet man aldrig, det kan bli något spontant också.

Efter den resan kommer det att lugna ner sig lite men april har varit hysterisk för Johan Dereborn. Förutom vanliga gig har han produktionsrepat med Takida. Johan har hoppat in som bandets livebasist efter att Fredrik Pålsson hoppat av.

– På skivan var det Chris (Rehn, producent) som spelade men live är det tänkt att jag ska lira.

Johan Dereborn blev väldigt glad när han blev tillfrågad för ungefär ett år sedan.

– Det kändes fantastiskt. Jag kände flera i bandet socialt innan. Men jag hade gjort bokslut med att leka rockstjärna när jag fick frågan. Jag hade gjort 13 år med E-Type. Men det är kul att komma ut i de stora sammanhangen igen.

Mer läsning

Annons