Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gumpels vann gratiskonserten med Miriam Bryant – som spelar redan på lördag

Fritidsgården Gumpels i Bollnäs vann tävlingen om en gratiskonsert med stjärnan Miriam Bryant. Spelningen på Gumpels kommer att äga rum redan nu på lördag.

Annons

Miriam Bryant gör dubbla spelningar i Bollnäs. Tuppens danskrog på fredagen och Gumpels fritidsgård på lördagen.

– Känns otroligt kul det här, engagemanget bland Bollnäsborna har varit helt enormt. Folk har pratat med mig om den här omröstningen vart jag än gått. Jag har till och med fått höra att det suttit semestrande Bollnäsbor på Kanarieöarna och röstat på oss, säger en sprudlande glad Leif Fernqvist, eldsjäl på Gumpels fritidsgård.

Läs också: Unik möjlighet för Gumpels – kan vinna konsert med Miriam Bryant

En bit över 210 000 röster registrerades i tävlingen, där Gumpels vann med 48 procent av rösterna. Grovt räknat fick Gumpels alltså 100 000 röster.

Gumpels fick 48 procent av de drygt 210 000 rösterna.

Ursprungligen var det meningen att tisdag 26 april skulle vara speldatum på det ställe som fick flest röster av de sex alternativen i tävlingen, arrangerad av en teleoperatör, men i och med att just Bollnäs blev den vinnande orten så tidigareläggs spelningen.

– Miriam Bryant spelar ju i Bollnäs 22 april, så hennes produktionsbolag kom med en förfrågan om hon kunde komma till oss dagen efter stället och det sa vi ja till, säger Leif Fernqvist, ansvarig på Gumpels.

En annan stjärnartist gästade Gumpels i höstas, då Adam Tensta agerade domare under en skateboardtävling.

Spelningen på Gumpels äger rum på en ovanlig tid – den drar igång redan under lördagsförmiddagen.

Läs också: Fyra lokala band till Gumpels

Gumpels som konsertlokal sväljer mellan 400 och 500 personer, men Leif Fernqvist räknar med att betydligt fler än så kommer att dyka upp till gratiskonserten.

– Jag tror att det kan komma 2 000 personer.

Hur löser ni det i så fall?

– Vi ska sätta oss ner och planera nu i kväll, det är ju kort varsel men vi ska nog få till det. Produktionsbolaget blir också med i planeringen och de har nog en del att komma med.

Mer läsning

Annons