Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granstock – en ny minifestival: Det är musiker som jag tycker om att höra

En festival som äger rum utanför den egna dörren och med enbart artister som man själv tycker om låter kanske för bra för att vara sant. Men det är möjligt om man arrangerar den själv. På lördag bjuder Pär Östling in till Granstock i sin egen trädgård.

Annons

Tre artister finns på programmet. Först ut är Anna Lena Croon som ska tolka Edit Piaf på svenska. Hon följs av Naphta Sings - det vill säga Fredrik Svensson från Rengsjö och avslutar gör Duon Mobae och Sala, som bor i Bollnäs, respektive Gävle, men har rötterna i Eritrea. De kommer bland annat att bjuda på musik på ellyra.

– Jag har kontakat musiker som jag själv tycker om att höra, säger Pär Östling.

När Pär Östling arrangerar en minifestival i sin trädgård har han bland annat bjudit in Naphta Sings.

Han har hunnit med en del i sitt liv, men det är första gången han arrangerar en festival.

– Det är ganska spontant, men någon månads förberedelse har det varit. Scenen byggdes redan i maj, men då var det inte klart att den skulle komma till användning redan i år.

Festivalplatsen är hans egen trädgård på Klockarvägen på Granberg, "bakom planket". Förutom musik kommer det att bli servering av mat och försäljning av kläder från Indien.

– Jag hoppas att folk kommer hit och har kul, säger Pär Östling och tillägger att han håller på med att spänna upp ett stort segel framför scenen så att besökarna ska skyddas från eventuellt regn.

Mer läsning

Annons