Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avicii gör sin sista turné

/
  • Avicii slutar turnera efter 2016. Arkivbild.    Foto: Christine Olsson/TT

Avicii lämnar de stora scenerna.
I ett öppet brev på sin hemsida skriver den svenske dj-stjärnan att han slutar turnera och spela live efter 2016.

Annons

Tim "Avicii" Bergling är en av musikvärldens just nu starkast lysande stjärnor. Under de senaste åren har han turnerat jorden runt och uppträtt på de allra största scenerna.

Men nu är det slut med det.

I ett öppet brev som publicerats på Aviciis hemsida och via hans sociala medier-konton skriver han bland annat:

"... jag har bestämt att den här svängen 2016 blir min sista turné och mina sista shower."

Han skriver att han blivit vuxen i rampljuset och lärt känna sig själv bättre under de senaste åren. "Jag har insett att det är så mycket jag vill göra med mitt liv", förklarar Avicii och fortsätter:

"Jag vet att det är en välsignelse att få resa runt hela världen och uppträda, men jag har för lite över för det liv som den verkliga personen bakom artisten lever."

Han är dock noga med att påpeka att han "aldrig kommer att lämna musiken". Han lägger också in en brasklapp om att han också kan komma att göra scencomeback.

"En del av mig kan inte säga aldrig, jag kan komma tillbaka...", skriver han i brevet men tillägger samtidigt att det kan komma att dröja.

TT har varit i kontakt med Aviciis management som hänvisar till brevet och inte vill ge några ytterligare kommentarer.

Avicii har de senaste åren dragits med hälsoproblem och tvingats ställa in flera turnéer och konserter. Under 2014 opererades han gallblåsa bort vilket ledde till en sjukskrivning och så sent som i oktober i fjol ställde han in samtliga konserter för resten av det året för att få en "välförtjänt paus".

"Nu får jag möjlighet att fokusera på mig själv och ägna min tid åt att försöka växa upp på ett sätt som jag aldrig har fått chansen till – normalt, eller så normalt som det kan bli. Mitt team, skivbolag och min familj har uppmuntrat mig att göra det här och jag inser att inte många i min position får den chansen", sade han då i ett uttalande.

Aviciis senaste album "Stories" släpptes i fjol. Hans enda planerade Sverigespelning i år äger rum i Malmö den 5 augusti.

Läs hela Aviciis brev till fansen här.

(TT)

Mer läsning

Annons