Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skarsgård om sin medverkan i "Det": Han är omänsklig

/
  • Bill Skarsgård spelar clownen Pennywise i skräckfilmen

Filmatiseringen av Stephen Kings klassiska skräckroman "Det" är i full gång med Bill Skarsgård som clownen Pennywise.
– "Det" är en sådan extrem karaktär. Omänsklig, säger Skarsgård till Entertainment Weekly.

Annons

– "Det" är till och med bortom sociopat, eftersom han inte ens är mänsklig. Han är inte ens en clown. Jag spelar bara en av de varelser som "Det" skapar, säger Skarsgård till tidningen.

Den nya filmatiseringen om utanförgänget i staden Derry i Maine blir två filmer. Den första utspelar sig när gänget är tonåringar – nu på slutet av 1980-talet i stället för 1950-talet som i romanen – och bekämpar monstret "Det". Den andra filmen tar vid när "Det", som ofta antar skepnaden av clownen Pennywise, flera år senare återvänder.

– Det är viktigt att vi gör någonting nytt och originellt för detta. "Det" ska avsiktligen inte gå mot den konstiga, smetiga karaktären, säger Skarsgård till EW.

Nyckeln till monstret är att ha kul, säger han.

– "Det" gillar verkligen sin skepnad av clownen Pennywise, och gillar spelet och jakten. Vad som är roligt för detta onda väsen kanske inte är roligt för någon annan. Men han tycker att det är roligt, säger Skarsgård till tidningen som också publicerar en bild på den nya Pennywise där Skarsgård ses vitsminkad med röd mun och näsa

"Det" spelas in i Port Hope, Kanada. Den första filmen beräknas ha premiär i september 2017. (TT)

Mer läsning

Annons