Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya "Star wars" hyllas världen över

/

Recensenter som fick se den nya "Star wars: The force awakens" i förväg fick på premiärdagen äntligen berätta vad de tyckte om JJ Abrams rymdäventyr. Och precis som i Sverige är de utländska kritikerna mycket nöjda med filmen.

Annons

Ann Hornaday på Washington Post skriver att filmen "träffar rätt, både känslomässigt och berättande, för att kännas både välbekänt och uppiggande ny" och Entertainment Weeklys Chris Nashaway tycker att regissören på ett respektfullt sätt har lyckats få den "dyrkade populärkulturklassikern" att bli relevant igen.

Hollywood Reporter menar att "Star wars: The force awakens" är det bästa som har gjorts i serien, när det gäller så väl filmer som tv-serier och tv-spel, på 32 år. Alltså sedan den tredje filmen, "Star Wars: Episod VI _ Jedins återkomst" kom.

I The Telegraph får filmen full pott och berättandet hyllas som "beroendeframkallande djärvt och omåttligt spännande" och i New York Times menar man att JJ Abramas har lyckats göra en film som inte bara kommer att gå hem hos redan inbitna fans, utan hos alla.

Mer läsning

Annons