Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoriter och debutanter vidare i tredje deltävlingen

/

Oscar Zia pallade för favorittrycket och tog sig raka vägen till final i Melodifestivalen med låten "Human". Med sig från deltävlingen i Norrköping får han Lisa Ajax. Oscar Zia kunde knappt hålla känslorna i styr när han skulle framföra "Human" för andra gången efter att ha gått vidare.

Annons

Oscar Zia kunde knappt hålla känslorna i styr när han skulle framföra "Human" för andra gången efter att ha gått vidare. I ett svårtippat startfält var han ändå en klar favorit tillsammans med Lisa Ajax. Att det just är de som går direkt till Friends arena innebär att de stora skrällarna uteblev.

Lisa Ajax har hållit sig undan rampljuset sedan hon vann TV4:s "Idol" 2014. Fram till nu, vill säga. Nu är hon tillbaka i rutan och tävlade i schlagern för första gången.

Hennes nummer "My heart wants me dead" är ett bidrag med tydliga Rihanna- och Zara Larsson-influenser. Den är skriven av Linnea Deb, Joy Deb, Anton Hård af Segerstad, trion bakom förra årets vinnarlåt, tillsammans med schlagerdebutanterna Nikki Flores och Sara Forsberg.

Nykomlingen Saraha får ännu en möjlighet att ta sig till final i Andra chansen. Saraha, eller Sara Larsson som det står i passet, kom från ingenstans, väckte ingens uppmärksamhet, men visade att swahili fungerar bra i sammanhanget.

Den 32-åriga sångerskan från Vänersborg är uppvuxen i Tanzania. Hennes "Kizunguzungu", en partyglad poplåt med afrikanska rytmer och refräng på swahili, var från början helt uträknad av proffstyckarna i schlagerbubblan. Tittarna ville däremot annorlunda.

Ytterligare en nykomling, Boris René och hans "Put your love on me", är vidare till Andra chansen.

Boris, som egentligen heter Lumbana i efternamn, är till vardags fotbollsspelare i Degerfors IF. Han har aldrig uppträtt för en så stor publik som den på Melodifestivalen och trots att han fick ett starkt gensvar av Norrköpingborna på plats redan under genrepet vågade han sig inte på att analysera sina chanser i tävlingen inför lördagskvällens spektakel.

Mer läsning

Annons