Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Alla mina kamrater" lägger ned efter kritiken

/

Humorgruppen "Alla mina kamrater" lägger ned efter den massiva kritiken mot Kristoffer "Kringlan" Svenssons medverkan, skriver Dagens Nyheter.

Annons

I går beslutade podplattformen Acast att "Alla mina kamrater" inte längre får sända sin podd där. Tidigare har också varuhuskedjan Åhléns avbrutit sitt reklamsamarbete med gruppen.

Podcasten finansieras med bidrag och under onsdagen fick bidragsgivarna ett meddelande från Martin Soneby från "Alla mina kamrater".

"Jag försökte hålla ihop AMK i det sista, men i dag kom beslutet att Fritte, David och Nisse inte orkar längre. De har sina egna skäl att lämna, och det respekterar jag", skriver han enligt DN.

"Så uppviglarna vann. De fick som de ville. De som inte vill att vi ska finnas. Podden finns inte, vi kommer inte göra stand up tillsammans, och AMK som begrepp är tyvärr över."

Förra veckan gästades podden av komikern och författaren Kristoffer "Kringlan" Svensson, som gjorde grova påhopp på Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg. Medlemmarna i AMK har fått kritik för att de suttit passiva och skrattat under Svenssons uttalanden. Bakgrunden till påhoppen var att Aftonbladet publicerat en recension av Svenssons roman "Omänniskor" som fick författaren att gå i taket.

(TT)

Mer läsning

Annons