Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nödvändig seger för Ljusne

Inte en seger på några veckor – men nu vände toppsiktande Ljusne på den sviten.
– Annars var det lite som tåget hade gått, säger Nicklas Julin efter 3–1 i derbyt mot Norrala.

Den 8 maj blev det 2–1 för Ljusne hemma mot Edsbyn, men sedan har det blivit tre segerlösa matcher på rad. Nu kom en direkt nödvändig trepoängare – i en bitvis spelmässigt mycket svängig match.

– Vi behövde den här segern. Bollnäs går bra, Iggesund likaså och sedan är också Nordanstig med fast ingen pratar om dom, säger Nicklas Julin.

Det var Ljusnes vänsterback som inledde målskyttet efter en chans som skapades ur nästan ingenting.

– Vi pratar mycket om att vi ska spela med offensiva ytterbackar som kommer med i spelet. Nu blev det ett bra tillfälle, säger Julin.

Efter det kopplade Ljusne ett bastant grepp om matchen. Och tvåan kom också en stund senare. Mikael Engström slog en hörna som en Norralaspelare olyckligtvis nickade in i eget mål.

– Vi spelade stundtals bra i första, men det kändes om att vi föll ur ramen när vi gjorde 2–0. Vi slappnade av och trodde det skulle komma mer, säger Nicklas Julin.

Khathawut Khrangkrathok avlossade ett skott från långt håll som seglade målvakten över Big Phopruk och gjorde att matchen ändrade karaktär igen. Plötsligt var det Norrala som både tog över spelet och hade de vassaste chanserna.

– Ljusne hade ett litet övertag i första och det är inte oförtjänt att de leder. Men sedan var vi mycket bättre i andra, säger Norralas tränare Dennis Lundgren.

Och visst det fanns det chanser för bortalaget till en kvittering. Alex Lundgren hade ett läge, Rony Ali ett annat .

– Vi sade i halvtid at vi skulle gå ut och spela som i första. Men det blev inte alls så, säger Julin.

Norrala fick fortsätta att jobba i uppförsbacke och i mitten av halvleken avgjordes matchen. Jean-Baptiste Baylac vann en närkamp, avancerade mot straffområdet och avslutade med ett skott i steget efter backen.

– Naturligt när 1–3 kommer att vi tappade lite gnista och energi. Men med tanke på den situation vi befinner oss i var det ändå ett stort fall framåt, säger Lundgren.

Norralas Daniel Andersson hade ett skott i ribban från nästan halva planen, men under sista kvarten var det i stället Ljusne som var närmare ytterligare ett mål.

– Vi gjorde en bra match men fick ingen riktigt utdelning, säger Dennis Lundgren.