Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nobben för skoterled till bensinmack

Lagstiftning sätter stopp för skotertrafik till bensinmackar, enligt Trafikverket.

Delsbo Skoterklubb vill bringa ordning i skoteråkningen på orten. En åtgärd är att markera led genom tätorten till tankställena för traktens skoteråkare.

Syftet är att minska risken att skotrar kör över gräsmattor, torg och genom bostadsområden, enligt klubbens ordförande. Lederna skulle enligt skoterklubbens förslag delvis gå utmed några gator i centrum.

Tekniska förvaltningen har begärt Trafikverkets syn på saken, men myndigheten är inte alls intresserad av att sanktionera skoteråkning i Delsbo centrum.

Flera paragrafer i trafikförordningen talar emot att önskemålen kan bli verklighet. Dels finns förbud mot körning i tättbebyggt område, men även ett förbud mot körning på allmän väg – om än med vissa undantag, skriver Trafikverket i sitt yttrande.

Dessutom finns risk att gnistor bildas om skotrarnas skidor når bar asfalt, bedömer man.

Skulle kommunen ändå vilja gå vidare påpekar Trafikverket att det är regeringen som i slutändan måste ge sitt tillstånd.