Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NMR–ledaren från Hälsingland utreds för våldsamt upplopp

Ingemar Westerbring från Hudiksvall, nästeschefen för södra Norrland är en av de 22 medlemmar av Nordiska motståndsrörelsen som på måndagsmorgonen fortfarande satt frihetsberövad, skriver Expressen.

Annons

Under nationalsocialistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstration i lördags greps sammanlagt 23 personer i samband med att demonstranterna lämnade den planerade rutten fram till samlingsplatsen i centrala Göteborg.

En av dem som greps och nu utreds för våldsamt upplopp är nästeschefen för södra Norrland, Ingemar Westerbring från Hudiksvall, skriver Expressen på måndagen.

Den 39-årige NMR-ledaren från Hälsingland är sedan tidigare ostraffad.

Nordiska motståndsrörelsen har efter händelsen förnekat att det skulle rört sig om något våldsamt upplopp vid de tillfällen som ledarna greps. De menar bland annat att aktivister mer eller mindre gripits slumpvis i samband med att de kom i från de övriga demonstranterna, däribland de två trumslagarna som gick längst fram i tåget och en av Nordiska motståndsrörelsens fotografer, skriver Expressen.

Läs mer: Här är de – Nästeledaren, gruppledaren och de andra frontfigurerna

Ingemar Westerbring ingick också i den demonstration som genomfördes i centrala Göteborg för två veckor sedan, där arrangörerna utreds för brott mot ordningslagen.

Alla som suttit anhållna misstänkta för våldsamt upplopp släpptes under måndagen. Det skriver GP på nätet.

Läs även: Sjölund: Till försvar för det fria ordet – då rustas det för kravaller