Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Njutångersgården i konkurs

Skatteverkets begäran gick igenom. På torsdagen försattes Njutångersgårdens hotell och vandrarhem i konkurs, med stora skulder och till synes utan nämnvärda tillgångar.

Hudiksvalls tingsrätt har beslutat att Njutångersgårdens hotell och vandrarhem AB ska försättas i konkurs. Bolaget kraschar med ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten på mer än en miljon kronor. Största delen av skuldberget består av skulder till det allmänna.

Statens fordran uppgick till 711 938 kronor vid konkursförhandlingen i tisdags, enligt Skatteverkets representant Göran Fajersson. Anspråken består av bland annat obetalda TV-avgifter samt trängsel- och fordonsskatter, och uppgår med säkerhet till mer än 26 000 kronor.

Därutöver har bolaget belastats med tillkommande skatter på minst 670 000 kronor, merparten på grund av att bolaget inte inlämnat någon skattedeklaration. Till bolagets försvar har Johan Stendahl framhävt att de påförda skatterna är skönstaxerade och för höga, men tingsrätten går på Skatteverkets linje.

Dessutom har flera enskilda fordringsägare krävt Njutångersgårdens hotell och vandrarhem på totalt 390 000 kronor. Bolaget anses inte ha möjlighet att betala sina skulder, och den oförmågan anses inte vara tillfällig. Därför försätts Njutångersgårdens hotell och vandrar hem i konkurs.