Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Njutångersgården begärs i konkurs

Skatteverket begär Njutångersgårdens hotell och vandrarhem AB i konkurs.

Skatteverket begär Njutångersgårdens hotell och vandrarhem AB i konkurs. Bolaget har skulder till staten som uppgår till mer än 700 000 kronor. Enligt Skatteverkets konkursansökan, som lämnades till Hudiksvalls tingsrätt på fredagen, har inte bolaget möjlighet att betala av skulden ens på lång sikt. Tingsrätterna kallar parterna till förhandling den 17 december.

Kronofogden gjorde ett utmätningsförsök mot Njutångersgårdens hotell och verksamhet i oktober. Förrättningen ägde rum den 13 oktober med Johan Stendahl närvarande som representant för bolaget. Han har tidigare sagt att han inte har någonting att göra med något av de bolag som tidningen skrivit om, men sedan början av november är han registrerad som verkställande direktör för Njutångersgårdens hotell och vandrarhem.

Vid förrättningen konstaterade Kronofogden att det inte fanns några utmätningsbara tillgångar i byggnaderna, och fastigheterna bedömdes vara överbelånade. Kronofogdens utredning avslutades en vecka senare, med utlåtandet att Njutångersgårdens hotell och vandrarhem är ett bolag som är på obestånd.

Fotnot: Tidningen har sökt Johan Stendahl