Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nioåring vann årets brödtävling

Lyckad skördefest på Stenegård.

Det var ett Stenegård i höstskrud som hälsade alla besökare välkomna till årets skördefest med marknad och Täljstämma den första oktober. Ett välbesökt arrangemang som förutom aktiviteter dagtid fortsatte på kvällen och då med en konsert med Västerbrokören.

– Vi vill att det här ska vara en avslutning på säsongen. Och jag är verkligen nöjd med dagen, även om man hade kunnat önska att det fanns lite mer grönsaker till försäljning. Men det kan man aldrig styra över, summerar Ingrid Gratias, ansvarig för skördemarknaden.

I de olika stånden ute på gården fanns diverse producenter med lokalproducerade produkter och i Träteatern huserade Täljstämman.

Även i år arrangerades en tävling för bak- och matintresserade och i år satsade man istället på bröd på temat höst. Totalt inkom tio tävlingsbidrag och som vinnare stod en lycklig nioårig kille vid namn Mats Burri.

– Ibland bakar mamma också sådant här bröd och jag tycker att det är så gott, men igår bakade jag själv. Det är en schweizisk specialitet som heter zopf. Jag bakar och lagar ofta mat med min mamma, jag tycker att det är roligt, berättar han.