Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nilzon tillbaka som tränare

Efter sex års frånvaro är Lännart Nilzon tillbaka i bandyns hetluft.
På onsdagen presenterades han som assisterande tränare i Ljusdals BK.
– Det känns jätteroligt, säger han.

Han har inte tränat ett lag i högsta serien sedan säsongen 2007/2008. Då styrde han Bollnäs till en niondeplats i vad som var första säsongen med en rak elitserie.

Sex år senare är han nu tillbaka som ledare på a-lagsnivå – den här gången som assisterande tränare i moderklubben Ljusdal.

– Jag hade inte en tanke på det här förrän jag fick frågan. Jag har varit på så mycket bandy, så jag har fått min del ändå. Jag har det ju i jobbet dagligen också, säger Lännart Nilzon, som jobbar som idrottslärare och undervisar på bandygymnasiet i Ljusdal.

– Men när jag fick frågan fick jag ta mig en funderare och nu känns det jätteroligt att vara tillbaka.

Lännart Nilzon debuterade i Ljusdals a-lag säsongen 77/78. Efter säsongen 98/99 satte han punkt som elitspelare. Då hade han varit klubben trogen hela karriären förutom en avstickare till Hammarby och Västerås i slutet av 80-talet. Totalt gjorde han 378 matcher i högstadivisionen med Ljusdal – ett facit som ingen annan spelare i klubben kan matcha.

Vid två tillfällen har Lännart Nilzon också tränat Ljusdal: 00/01–01/02 och 03/04. Sitt nya tränarkapitel skriver han tillsammans med huvudtränaren Patrik Larsson – som han hade som spelare under tiden i Bollnäs.

– Det känns bra, tycker jag. Framför allt tror jag det är viktigt för Patrik att ha någon här på orten. Det ska bli spännande att se vad han har med sig från Bollnäs. Han har haft många tränare under sin tid som spelare.

Lännart Nilzon kommer redan nu att finnas med runt laget, även om det mesta av försäsongsträningen styrs av fystränaren Stefan Bohlin. Exakt hur tränarupplägget kommer att se ut framöver blir en senare fråga.

– Det är scheman, matcher, cuper och läger som ska sättas. Så från och med nu är det bandy i huvudet fram till mars, säger Lännart Nilzon.