Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nilsson Sträng vägrar att svara

Svara på Moderaternas fråga, Nilsson Sträng (S)!

I en debattartikel (13/5) bad vi kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (S) att besvara frågan om han, liksom de socialdemokratiska riksdagsledamöterna, vill höja arbetsgivaravgifterna för Gävleborgs kommuner.

För Bollnäs kommun skulle det innebära 12,3 miljoner kronor i förhöjda avgifter per år och ännu mer för kommunens företagare. Nilsson Sträng väljer dock att vägra svara på denna raka fråga.

Regeringen har konsekvent drivit en politik för att återupprätta arbetslinjen. Det har bland annat inneburit att det blivit mer lönsamt att arbeta och billigare att anställa. Reformer som Socialdemokraterna motsatt sig trots att de minskade utanförskapet med 180 000 personer innan den globala konjunkturnedgången slog in med full kraft mot Sverige.

Ungdomsarbetslösheten är sedan länge varit ett stort bekymmer för Sverige och inte minst i Bollnäs kommun. Regeringen har därför halverat arbetsgivaravgiften för att ha ungdomar anställda vilket för bara Bollnäs kommun innebär en minskad kostnad om 4,8 miljoner kronor. Även denna reform vill Socialdemokraterna riva upp och därmed göra det dubbelt så dyrt att anställa ungdomar.

Nilsson Sträng förblir svaret skyldig: Stödjer du S-förslagen i riksdagen om att göra dyrare för kommunerna att anställa ungdomar och vill du även ta bort den generella sänkningen av arbetsgivaravgiften.

Tomas Tobé (M)

riksdagsledamot Gävleborgs län

Ingvar Persson (M)

2:e vice ordförande kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel