Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nils Persson 90 år

Nils Persson, Edsbyn, fyller 90 år torsdagen den 12 februari.

Han är född i Roteberg utanför Edsbyn där han tidigare var lantbrukare på fädernegården Pallas, som har funnits i släktens ägo sedan 1590.

Nils Persson gick skogs- och lantbruksskola 1944-1945. Från 1940-talet och fram till 1970-talet var han skogsbrukare och timmerkörare.

I 62 år var han aktiv jord- och skogsbrukare på Pallasgården, varav 42 år som egen ägare. Numera är gården överlåten till en brorson.

Nils Persson var tidigare politiskt aktiv i Ovanåkers kommun. Han satt 20 år i kommunfullmäktige för Centerpartiet och jobbade som valförrättare i 35 år.

Dessutom var han ledamot i skolstyrelsen i 20 år, satt i taxeringsnämnden i 20 år, i kyrkofullmäktige i åtta år och var ordförande i vägföreningar med mera.

Nils Persson har ett stort intresse för orientering och bandy. Han har sett de flesta av Edsbyns hemmamatcher i bandy sedan 1934.

Historia (främst gamla gårdars historia), fotografering och fjällvandring är andra intressen. Han har bland annat fjällvandrat i Ramundberget i 26 säsonger.