Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nils Erik Olsson, 90 år

Annons

90 år fyller den 26 januari Nils Erik Olsson, Söderhamn.

Han bor i det hus i Åsberget som hans farfar lät bygga 1912.

1948 avlade han studentexamen och studerade sedan till folkskollärare vid lärarhögskolan i Gävle.

Efter sin utbildning tjänstgjorde han två år i Bollnäs, och sedan i Söderhamn på Östra skolan, Norrtullskolan/Centralskolan, och Vågbroskolan innan han utbildade sig till yrkeslärare och ämneslärare i Göteborg.

Sedan ungdomen är han engagerade i missionskyrkan/equmeniakyrkan, där han har haft olika uppgifter, både inom ungdomsarbetet och församlingsarbetet. Han har varit ordförande i både SMU och församlingen. Sedan 18-års ålder har han varit med i församlingens kör, och även ansvarat för "Musiklyssning" i 20 år.

Ett "specialuppdrag" som han haft i cirka 50 år är som clownen Nicke vid midsommarfirandet på fritidsgården Källvik.

Han blev tidigt politiskt aktiv, i Folkpartiet/Liberalerna, först i stadsfullmäktige och sedan i kommunfullmäktige. Han var även landstingsledamot i många år och oppositionsråd i nio år och har tilldelats Karl Staaf-medaljen i silver.

Det politiska engagemanget innebar också arbete i olika styrelser och nämnder som till exempel lasarettsdirektionen och Studieförbundet Vuxenskolans distriktsstyrelse.