Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Niklas visade klass på Hårgabanan

Storebror mot lillebror Källänge-Nilsson Så såg det ut när den fjärde deltävlingen i Skandia Tour Regional i går avgjordes på Hårgabanan. Storebror Jonas ledde efter halva tävlingen. Men när lillebror Niklas satte putten på det 36:e hålet stod det klart att han vunnit. – Jag är mest nöjd med att jag rent mentalt klarade av att hålla i hela tävlingen, sade en glad segrare Niklas Källänge-Nillsson.

Stekhet sol och 36 hål var vad som väntade de 71 startande på Hårgabanan när Skandia Regional Tour skulle avgöras för regionernas bästa juniorer från Mälardalen.

Efter halva tävlingen, 18 hål, var det dubbelt Bollnäs i topp.

Jonas Källänge-Nilsson ledde på 75 slag, ett före lillebror Niklas.

– Första 18 puttade jag som en gud. Ändå träffade jag bara fem greener så det var puttnigen som räddade mig. Då kändes det riktigt bra, sade Jonas.

Sista 18 hålen blev en tuff fight där Jonas började bra.

– Ja, sedan tog värmen ut sin rätt. Jag tappade slag efter slag. Jag försökte hålla i men lyckades inte, sade Jonas som slutade på

När Niklas gick ut på sin sista runda hade han bara ett mål i sikte.

– Det var att slå brorsan.

Det blev också en kanonrunda av Niklas.

– Jag hade två slarvhål annars höll jag mig på banan hela tiden. Kanske lite mer misstag på sista 18 mig jag spelade upp mig och det höll hela vägen.

När kände du att det här kommer att ordna sig?

– Jag fick veta att jag var i ledning efter 27:e hålet. Jag hade bara en tanke och det var att nu ska jag hålla i det här och det lyckades jag göra.