Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Niklas Palm snabbast i Autoexperten Swedish Cup

Vanligtvis spelar han fotboll för Friska Viljor.
Men i helgen satt Niklas Palm bakom ratten i folkracebilen – och tog segern i juniorklassen när Autoexperten Swedish Cup avgjordes i Örnsköldsvik.

Annons

Familjen Palm från Ilsbo – pappa Joakim samt sönerna Niklasoch Henrik – är framgångsrika inom såväl folkrace som rally (Joakim är tillika ordförande i SMK Hälsinge).

Men Niklas stora satsning gäller fotboll, folkracetävlandet kommer i andra hand. I helgen var det i alla fall ledigt från bollsparkandet och istället start i tvådagarstävlingen på Klingre Motorstadion, dryga milen nordväst om Ö-vik.

Niklas vann sina inledande två omgångar i kvalet. Den tredje tvingades han bryta sedan tändkabeln brustit, men tack vare en fullpoängare även i det fjärde åket så var en plats i juniorernas A-final i hamn.

Här blev det en ny seger efter att ha tagit ledningen redan på det första varvet. Tvåa slutade Jens Högbom, Vännäs och trea Benny Axberg, Åsele. Med i A-finalen – tack vare tre segrar samt en tredjeplats i kvalet –fanns även Filip Borg, SMK Hälsinge, som dock tvingades bryta efter motorhaveri.

I seniorklassen styrde Fredrik Borg, Hälsinge, in som femmai B-finalen. Henke Palm blev sexa i C-finalen.