Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Niklas Hägg bara tre sekunder från segern i Slottssprinten

Niklas Hägg hade endast tre sekunder fram till segern –men fick hålla tillgodo med en tredjeplats. Det var hårda bud i Slottssprinten.

Annons

Tävlingen avgjordes i trakterna runt Katrineholm. Fem sträckor skulle köras, varav en fick strykas efter att uppbromsningssträckan vid målet var för kort – med olyckstillbud som resultat.

SMK Hälsinges Niklas Hägg, med Katrineholmaren Christer Carlsson som co-driver, hade bestämt sig för att satsa hårt på förstaplatsen. Man var hela tiden med i kampen, men fick till slut sträcka vapen med tidigare nämnd marginal.

– Inledde med näst bästa tid på den förstasträckan. Men på SS 3 var det snabbt på slutet och med lägre toppfart i Skodan, jämfört med turbobilarna, så tappade vi nog lite tid, berättar Hägg och Carlsson.

Vann fyrhjulsdrivna klassen, och totalt, gjorde Johan Rudengren/Christer Johansson, Eskilstuna, en sekund före östgötarna Jari Saarinen/Jörgen Fornander. Dessa hade i sin tur två sekunders marginal till Hägg/Carlsson. Fjärde plats gick till Markus Theorin/Henrik Söderkvist, Skillingaryd – distanserade med drygt sju sekunder av hälsingeekipaget.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!