Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Niklas eller Carlos på topp i SFF

Söderhamns FF ligger sist i serien och möter på torsdagen serietrean Västerås IK.
– Vi måste först och främst tro på det vi gör, säger tränaren Stefan "Chappa" Westberg.

Annons

Med en svidande förlust med 0–7 mot Gamla Upsala i färskt minne springer söderhamnarna på torsdagen ut för match mot Västerås IK. Ett lag som SFF hade svårt mot förra året och som enligt Chappa blivit än bättre.

– De har ett samarbete med Västerås SK och får spelare därifrån. Vi hade jätteproblem mot dem i fjol och de har nog blivit snäppet bättre. De är tunga och fysiska att möta, säger Chappa.

Just tunga och fysiska lag är något Söderhamn har svårt för.

– Vi har problem med de lagen som spelar så, säger Chappa.

Han tycker att SFF saknas en målskytt.

– Vi testar lite olika spelare i den rollen. Just nu funderar vi på att spela Carlos Mancuso där.

En annan spelare som kan bli aktuell för att spela ensam forward är Niklas Holm, högerback i lördags.

– Simon Åberg fick en smäll i lördags så det beror på om han kan spela ytterback. Om han inte kan det får Niklas spelare där och Giancarlo på topp. Men om Simon kan spela så spelar Niklas nog på topp, säger Chappa.

Annars tycker han att spelet har sett bättre ut än i fjol.

– Än så länge spelar vi bättre men vi är sämre framför båda målen. Det är viktigt att vi försöker hålla i grejerna och försöka hitta ett sätt att göra mål fram och inte släppa in något bak, säger Chappa.