Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Niclas totaltvåa

Vinst andra helgen i rad för Per Fagerström, och finalplats för Fredrik Skärgård . I Top doorslammer kunde Niclas Andersson inte hålla undan i toppen.

Annons

Det rullar på fint för Per Fagerström, Näsviken. För andra tävlingen i rad avgick han med seger i Stock/Super stock.

– Det här var roligt, från början till slut. Det här var min första vinst i Sundsvall, och det är alltid kul att få vinna på hemmaplan. Precis när vi skulle köra finalen kom en regnskur, så vi fick vänta en timme, men de gick bra. Och jag fick till ett grymt lyse i finalen, 17/1000, så det var inga problem. Det har gått över förväntan hela helgen, säger Fagerström, som dock fick göra en snabb växellådsrenovering på lördagseftermiddagen.

Bäst kvalad av hälsingarna i Stock/Superstock var Lars Nyberg på en andra kvalplats. Per Fagerström var kvalfyra, Markus Svensson, sjua, Örjan Hällström tia, Lars Björklund 13:e och Andreas Bergström 14:e kvalad.

Förutom Fagerströms vinst var det Markus Svensson, Lindefallet, som klarade sig längst i stegen med en semifinalplats.

För Top doorslammer-förarna blev det en något problemfylld avslutning på säsongen. Dels var banan väldigt svårbemästrad, dels drog ett regnområde in på lördagen, och man förlorade på så vis två kvalrundor.

– Det hade nog räckt om vi hade fått en kvalrunda till, tror Niclas Andersson, som hade chans att ta hem vinsten i TSDS-cupen. Men de chanserna försvann i våldsamma däcksvibrationer i första elimineringsrundan.

I Pro street slutade Bengt Thyr, Ljusdal, på andra plats, efter att ha kvalat som trea.