Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Niclas och Anders snabbast i Malmö

Niclas Andersson, Näsviken, och Anders Edh, Hudiksvall, var snabbast i kvalet när dragracingsäsongen drog igång på allvar i Malmö med den första deltävlingen i Toyo SDS-serien i helgen.

Annons

Anders Edh kvalade som etta i Streetklassen med tiden 5,079, och vann även första elimineringsrundan på söndagen innan regnet kom och tävlingen fick avblåsas.

För Niclas Andersson var det lite extra spännande eftersom man byggt om karossen på den 1951-års Chevrolet som han kör.

– Den är lite mer strömlinjeformad nu, säger Niclas.

Och det gjorde skillnad.

– Ja, jag kände hur den gick lättare genom luften, och jag hade lite snabbare sluthastighet. Det var till och med så att jag måste bromsa lite mer för att få ner farten.

Niclas var kvaletta på tiden 4,025, medan Benny Strand, Iggesund, kvalade som 13:e man på 4,67. Men redan efter ett par svängar var det färdigkört för Benny.

– Ja, det var en missräkning. Det var en kolv som gick sönder. Men det är ingen fara, vi har grejor hemma, så nu ska vi reparera så vi är klara att köra i Sundsvall om tre veckor, säger Benny.

Elimineringsdagen drog mörka moln in över Malmö, men man hann med att köra en sväng innan regnet stoppade tävlingen. Niclas mötte en annan hälsing i första rundan, Per Svedberg, som har köpt Adam Flamholcs motor, och kom in i stegen via en reservplats. Men mot Niclas Andersson var han chanslös.

– Bilen fungerade över förväntan. Vi hann bara köra fyra svängar, tre kval och en eliminering, och vi har inte belastat grejorna någonting än, så det ser lovande ut. Det var tråkigt att det började regna, för det kändes som om vi hade koll på läget, men det är som det är, säger Niclas.