Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Niclas körde på tvären

Niclas Andersson stod för en hårresande uppvisning vid helgens första SM-deltävling i dragracing.

Annons

Tävlingarna i Tierp inleddes med regn och blåst, och inte förrän mot eftermiddagen kunde man dra igång med kvalet.

Inledningsvis hade speciellt Pro mod klara problem att ta sig av startplattan. Trots det kvalade Niclas Andersson, Näsviken, på en femte kvalplats på tiden 6,376.

Men i elimineringen höll det på att gå riktigt illa för Niclas. Han hade eliminerat ut i tur och ordning Mats Wicktor och Urban Johansson, och kvalettan, Johan Lindberg stod för motståndet i semifinalen.

– Jag var iväg före Lindberg, och det kändes som att det här kommer jag att vinna. Men när jag lade in tvåa slog däcken lös och bilen ställde sig på tvären och gick upp på två hjul. Den dunsade ner och då kom returen, och bilen gick upp på två hjul igen och sladdade runt så jag åkte baklänges över på motståndarens bana och sladdade runt igen och blev stående i motsatta banan, berättar Niclas, som stukade bägge handlederna vid incidenten.

Pro mod vanns av kvalettan, Johan Lindberg, som körde helgens snabbaste tid i finalen mot Mats Eriksson, 6,021.