Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nichlas Sverin från Färila körde på Hockenheim

Färilabor som tävlar på Hockenheim hör knappast till vanligheterna.
Men i somras hände det - fartfrälste Nichlas Sverin, 38, gasade sin turbokonverterade motorcykel till en fin placering.

Nytt för denna säsong var att Nichlas Sverin turbokonverterade sin Hayabusa - ett vidunder med 500 hästkrafter på bakhjulen. Och när tävlandet drog i gång i våras handlade mycket om att lära sig tämja de enorma krafterna.

– Det är svårt att hitta de rätta inställningarna, men nu i augusti har det börjat gå riktigt fort. Det känns ibland lite som att skjuta prick med en hagelbössa, rätt var det är kan cykeln resa sig på bakhjulet, och det kan ske i 250 blås, konstaterar Nichlas Sverin.

Under sommaren har han tävlat runt om i Norden; Mosten raceway i Danmark, Mantorp i Sverige och Gardemoen i Norge. Men säsongens stora höjdpunkt var ändå när en inbjudan från anrika Hockenheim i Tyskland kom till Nichlas i Färila.

– Bara att få vara med och köra där är riktigt stort, konstaterar Nichlas Sverin.

Av de 43 inbjudna förarna fick 32 köra final. Och Nichlas hade just en plats bland de 32 som mål. Det gick mycket bättre än så - han var 13:e man i mål.

– Över förväntan, det är Europas i särklass största tävling.