Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ni som kör 50–60 km/h är irritationsmoment

Det är olagligt enligt trafikförordningen att köra för sakta och ger böter, skriver insändaren som tycker att bilister som inte känner sig trygga på vinterväglag bör stanna hemma.

Jag kör nästan dagligen mellan Bergsjö och Hudiksvall, nästan varje gång nu när det är vinterväg så bildas långa köer som går väldigt sakta. Detta för att vissa bilister inte följer trafikrytmen, ni är stora irritationsmoment när ni kör 50–60 km/tim på 80-väg. Ert farliga beteende framkallar tillbud i kön bakom er med onödiga omkörningar som ni är upphov till.

Det är även så att den tunga nyttotrafiken hindras av er, det ställer till det med körtider som ska hållas, och så vidare. Det är olagligt enligt trafikförordningen att köra för sakta och ger böter. Visst det är snö och is men om ni inte behärskar det eller har undermåliga däck och fordon så stanna hemma eller varför inte ta bussen.

Bilisten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel