Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni har inga egna förslag

Visst kan kommunalskatten sänkas och förskola och skola i Bollnäs ändå få mer resurser, skriver Ingvar Persson (M) och Anders Bergsten (KD) i Ljusnan den 15 juli.

Annons

Det låter ju naturligtvis rätt och bra. Det vore ännu bättre om ni samtidigt i handling visar att detta vore möjligt. Tyvärr så agerar ni inte i linje med vad ni skriver.

Följande är exempel på vad jag menar med att M och KD är inkonsekventa i sin oppositionspolitik.

KD och M föreslår i barn- och utbildningsnämnden, BUN, den 24 juni att BUN ska få ökade anslag till interkommunala ersättningar 2010-2011 och att skatteintäkterna ska öka 2011-2012.

I fullmäktige veckan innan, den 15 juni står M och KD bakom en minskning av BUN: s budget med ytterligare 6 miljoner kronor för 2009. På samma kommunfullmäktige ställer sig M och KD bakom de ekonomiska ramarna för åren 2010-2012 vilket innebär nivåanpassning (besparingar) för BUN på 32 miljoner 2010 och ytterligare besparingar åren 2011-2012.

Persson och Bergsten yrkade till och med bifall till det lagda förslaget. Inte ett spår av det ni skriver i debattartikeln visar ni i handling på kommunfullmäktige den 15 juni. Ni har inga egna förslag.

Jag fortsätter därför att påstå att ni säger en sak i BUN och en annan i kommunfullmäktige, vilket jag menar är inkonsekvent.

Jag tänker fortsätta kritisera er inkonsekvens fram till att ni i handling visar på realistiska förslag till åtgärder som ger rätt resurser till skola och förskola i Bollnäs kommun.

Mer läsning

Annons