Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Neverstore släpper nytt album

/

Den 27 januari släpper Neverstore sitt tredje album, Age of Hysteria.

– Det ska bli skönt kul att släppa den. Den har legat klar sedan i somras, säger söderhamnsbördige trummisen Erik Lantz.

Annons

Age of Hysteria var planerad att släppas till hösten?

– Precis, i slutet av september egentligen. Det var klart sedan i sista sekunden blev det lite ändringar så det blev uppskjutet till februari.

Var det stora förändringar?

– Inte egentligen på skivan, utan det var mer skivbolagspolitik. Vi ville också göra en speciell grej som vi inte hann med. Vi skulle släppa den som album och som t-shirt. det var det som inte blev klart.

Ni visar också prov på miljömedvetenhet?

– Det var så det var tänkt samtidigt som vi ville något annat än en reglerätt cd-skiva. Köper man t-shirten får man med en kod för att ladda ner skivan digitalt. För varje t-shirt planteras även ett träd vid Victoriasjön i Afrika som man sedan kan följa via internet. Vi ville göra något annorlunda som kan gynna folk.

Hur stort jobb på att marknadsföra den lägger ni ner?

– Vi försöker så mycket det går. Det är kul att den äntligen släppts.

Ert föregående album Heroes wanted fick ganska ljumma recensioner. Hur reagerade ni på det?

– Jag vet inte, vi var nog ganska inställda på det. Över lag får den typ av musik vi spelar inte så bra recensioner i Sverige. Det är inte rumsrent, inte tillräckligt fint. Vi bryr oss inte så jättemycket om det heller. Man släpper det rätt fort. Det är ett bättre betyg att folk gillar det och köper skivorna än en enskild recensent.

Vad tycker du om skivan?

– Jag är sjukt nöjd. Det känns som skivan vi alltid velat få till. Nu hade vi äntligen tid att göra den precis som vi ville. Vi producerade själv den här gången, annars har vi bara med producenter från studios i Stockholm.

Nu att vi i en stuga på en åker utanför Skara och producerade själva och bodde där i ungefär en månad. Det var coolt. Man inser att det är mer jobb att göra allting själva än att ha hjälp. Annars är det alltid någon som pushar en men fick man i princip bestämma själv när det dög.

Är det samma typ av musik?

– Det hörs så klart att det är Neverstore. Vi har försökt få till en lite punkigare, lite ösigare rakt igenom. Samtidigt fick till det ljud som vi ville ha, utom på en låt som vi spelade in i USA.

Hur var det?

– Det var en väldig kontrast. Från en månad på åkern i Skara hamnade vi mitt i LA och spelade in i en jättestudio. Det var väldigt lärorikt.

Vad ska ni göra nu?

– Nu är det framför allt promotion, sedan börjar vi spela igen och åker på turné i februari. I februari-mars blir det främst Sverigespelningar. Sedan hoppas vi komma tillbaka till Tyskland. I sommar blir det väl festivalsommar igen. Det har vi inte gjort nu på ett år så det ska bli jäkligt kul.

Mer läsning

Annons