Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Neuropsyk går sammanmed Skåneföretag

Privata vårdföretaget Neuropsyk i Bollnäs AB får i höst en ny ägarstruktur. Det sker genom en sammanslagning med skånska Björkviksgruppen. Den nya koncernen får namnet Svenska Specialistpsykiatrigruppen AB.

Företaget kommer att ha sitt säte i Bollnäs och koncernchef blir nuvarande vd för dotterbolaget Rengsjö Vårdcenter, Ulrika Östlund, som också är kvar som delägare. Ny huvudägare till Specialistpsykiatrigruppen är riskkapitalfonden Valedo. Grundarna av Neuropsyk, Ingrid Andersson och Börje Hansson kommer att sälja ut sina aktier men arbeta kvar i nya bolaget under ytterligare ett år.

- Genom den här sammanslagningen blir vi en av Sveriges största specialister inom psykvården, säger Ulrika Östlund.

När exakt de nya koncernen, Specialistpsykiatrigruppen, kan starta går inte att säga i dagsläget. Men det kommer att ske någon gång under hösten.

Ingrid Andersson, som tillsammans med Börje Hansson, tog över Neuropsyk från landstinget 1997, är nöjd med sammanslagningen.

- Jag ser det väldigt fördelaktigt att företaget får vara kvar här och fortsätta att växa. Extra roligt att det ska växa i Norrland och att huvudkontoret blir i Bollnäs. Och med samma målsättning som när vi startade, säger Ingrid Andersson.