Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Neka bärhandel på bästa tomten

Jag missunnar ingen att utveckla sin affärsverksamhet, tvärt om, men jag vill inte ha bärhandel på Söderhamns byggmaterials gamla tomt!

Det är bra för Söderhamn att någon vill satsa, det har vi sett alldeles för lite av de senaste åren. Men jag har länge tyckt att bäruppköp på ett av Söderhamns bästa affärslägen är synd.

Tomten bredvid Colorama som två företagare i Söderhamn ville köpa för några år sedan men var tvungen att backa ur på grund av att priset var alldeles för högt satt av kommunen har blivit ett bäruppköp. Hur gick det till? Vi vet att någon på kommunen sjabblade och slumpade bort tomten, vilket för övrigt tystades ner, vilket i sig är en skandal. Ska det nu byggas en lagerlokal på detta affärsläge så är det bara att beklaga. Vi pratar om en syn som ska möta oss söderhamnare så länge vi lever. På denna attraktiva tomt som en gång i tiden betjänade byggmaterialhandel och senare byggmästarföretag med framtidsvisioner förtjänar ett bättre öde. Herr Axelsson får ursäkta men jag tycker hans lagerlokal passar bättre på ett externt läge.

Mats Wiklund (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel