Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till skogsförsäljning

Trots ett tidigare beslut att sälja skogsfastigheter säger fullmäktige nu nej.

– Vi får skämmas inför företagen att vi inte fullföljer tidigare beslut, säger Håkan Rönström (M).

Annons

I december gav kommunfullmäktige i uppdrag till tekniska nämnden att ta fram två skogsfastigheter för försäljning för att få fram en prisbild inför framtida försäljning.

– Vi har ett enormt underhållningsberg framför oss och behöver medel till det, sa Kent Sjöberg (KD).

– Vi får skämmas inför företagen i kommunen om vi inte fullföljer våra tidigare beslut. Vi måste sälja för trovärdighetens skull, sedan får vi ta debatten om ytterligare försäljning, sa Håkan Rönström (M).

Oppositionen motsatte sig en försäljning. Vänsterpartiet menade att det finns andra sätt att få reda på vad skogen är värd och att kommunen ska fortsätta äga skogen.

Göte Bohman (MP) uppmärksammade naturvårdsplanen från 2010.

– I den står det att det ska finnas en grön strukturplan för kommunens tätorter 2012. Den har glömts bort helt. Det här måste vi ta tag i innan vi kan börja sälja av skogen, sa han.

Men i slutet av förra året sa han tveksamt ja till skogsförsäljning med reservation att affären måste stå på egna ben. Efter diskussion inom partiet röstade han nu nej på fullmäktige eftersom han saknade partimedlemmarnas stöd.

– Jag sa ja tidigare för att vi har ett samarbete med alliansen och ibland behöver man göra eftergifter, säger Göte Bohman.

Votering begärdes och 28 avslog förslaget om försäljning medan 22 gav bifall till förslaget. 1 avstod från att rösta.