Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till samkönade äktenskap

Kristendomen anser att äktenskapet under kyrkans välsignelse tillhör föreningen mellan en man och en kvinna. Detta måste vi politiker acceptera och inte gå in och förändra. Riksdagspartierna kör här över kyrkan totalt.

Sverigedemokraterna vill att Svenska kyrkan ska få verka i den andemening som präglat kyrkan genom tiderna. Vi anser det vara viktigt att kyrkan står fri från politisk styrning, framför allt den styrning som sker från riksdagspartierna där man tydligt ser hur de driver sin ideologiska politik i kyrkan.

Man driver kyrkan bland annat mot en förändring i sin syn på äktenskapet och invandringspolitiken. Man vill att kyrkan ska anta samkönade par under sin välsignelse och driver på för att skapa ett mångkulturellt samhälle där kyrkan ska förespråka fri invandring. Det är två exempel på frågor som går stick i stäv med vad kyrkan och kristendomen står för.

Kristendomen anser att äktenskapet under kyrkans välsignelse tillhör föreningen mellan en man och en kvinna. Detta måste vi politiker acceptera och inte gå in och förändra. Riksdagspartierna kör här över kyrkan totalt.

I invandringspolitiken så har alltid kyrkan missionerat och hjälpt till i de krisdrabbade länderna där man hjälpt till med infrastruktur, tillgång till rent vatten och skolverksamhet. Kyrkan har aldrig förespråkat en massinvandringspolitik där man enbart hjälper dem som lyckas ta sig till Sverige. I stället har man sett till att närvara i berörda länder där det varit oroligt genom att bistå med praktisk hjälp och själavård.

Valet till Svenska kyrkan handlar inte bara om tro utan även om våra kristna traditioner, värderingar och kulturella värden. Kyrkan är för oss både en kulturbärare och en normbärande instans där kristendomen format vårt samhälle genom etiska värderingar. Därmed har kristendomen, oavsett om man är bekännande kristen eller inte, påverkat vårt sätt att tänka och handla vilket gjort att vi gått i takt med varandra värderingsmässigt.

I många lokala församlingar finns Sverigedemokraterna nu invalda. På den nivån beslutas det sällan kring de kristna trosfrågorna, utan mer frågor av administrativ verksamhet. Under Sverigedemokraternas tid i kyrkopolitiken har vi verkat för att kyrkan ska använda de nya verktyg som finns i form av internet, effektivisera sin verksamhet, motverka medlemsavhopp och föryngra kyrkan genom att införa ungdomsråd där unga får vara med och påverka utvecklingen.

Margareta Sandstedt

kandidat till kyrkomötet

Ann-Catrine Pettersson

kandidat till Uppsala stiftsfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel