Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till äldre på Dellengården

Dellengården får inte användas som åldringsboende längre än till augusti. Kanske nedläggning av skolor ger en lösning på lokalfrågan? Länsstyrelsen beslut kan resultera i gamla tvingas vänta på att få flytta till särskilt boende.

- Avslaget betyder att vi kan få en stor brist på platser under en period och det kan bli både dyrt och besvärligt, säger förvaltningschef Pia Eklund.

Kommunens hopp står nu till föreningen Staffansgården som kommer att överklaga länsstyrelsen beslut i ansökan om dispens.

Länsstyrelsen är kritisk till att Hudiksvalls kommun fortfarande befinner sig i en situation där Dellengården behövs för att klara behoven inom äldreomsorgen. Redan 2007 deklarerade kommunen att det fanns en plan för utbyggnad av platser inom särskilda boenden.

Men Hudiksvalls kommun har valt att prioritera andra investeringsområden och av ekonomiska skäl har kommunen inte förmått att ta sitt ansvar för de gamlas behov av boende skriver Christina Markstedt, länsstyrelsens chef för social omvårdnad i sitt beslut.

- Länsstyrelsen är inte orättvis i sin kritik. Men vi vill inte ha dåliga lösningar till en hög kostnad, säger förvaltningschef Pia Eklund vid Hudiksvalls kommun.