Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej tack, jag vill inte!

Vad är det som händer? Det är en fråga som vi i styrelsen för SKPF avd 50 ofta får i samtal, med äldre om deras livssituation.

Det finns situationer, händelser som förvånar och ger olustkänslor i dagens samhälle och som tar kraft och energi och skapar livskriser.

Att drabbas av sjukdom och behöva sjukvård skapar givetvis en oro över det som händer och att hälsan ger vika. Känslan att vara utlämnad, kan visa sig på många olika sätt. Rädslan blir påtaglig när nattens timmar kommer, oron blir som störst när mörkret infinner sig.

Frustatrationen blir definitivt inte mindre av upptäckten, att kvinnor och män ligger i samma sjukhus sal, för att få den nödvändiga vården.

Vad är det som gör att kvinnor och män i dag inte har sjukhussalar, var för sig?

Vad är skälet till förändringen?

Vi anar att det svar som kommer att lyftas fram är, ekonomiska aspekter.

Om detta är skälet är det hela sanslöst och vi menar oacceptabelt. Vi menar vidare, att det finns inget acceptabelt skäl, till denna förändring.

Vården ska självklart tillföras de resurser som behövs, för kvalitativ vård, för möjlighet till utveckling och uppskattning i det viktiga vårdarbetet och ge förutsättningar att bemöta patienter och vårdtagare, inte minst de äldre, med respekt för den egna integriteten och självkänslan.

På vems mandat och med vilken rätt har någon beslutat att jag som kvinna under en sjukhusvistelse ska få vård i samma sal som män och vice versa?

Svenska Kommunalpensionärernas Förbund (SKPF) avd 50 förutsätter att den aktuella situationen diskuteras ur ett respektfullt perspektiv och att en förändring sker, till gagn för alla!

Styrelsen för Svenska Kommunalpensionärernas Förbund (SKPF)

avd 50 genom Elsie Bäcklund Sandberg, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel