Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Negativ inställning i Hudiksvall

I HT på insändarsidorna så skrivs det relativt ofta om behovet av att utveckla kommunen och staden, men tyvärr så skrivs det minst lika ofta väldigt negativt om de människor som försöker göra något för utvecklingen.

I Hudiksvalls Tidning på insändarsidorna så skrivs det relativt ofta om behovet av att utveckla kommunen och staden, men tyvärr så skrivs det minst lika ofta väldigt negativt om de människor som försöker göra något för utvecklingen av vår kommun. Det finns också en inställning på insändarsidorna att någon eller man måste göra något. Vem denna någon eller man är, det beskrivs inte. Vad som skall göras eller vem som skall göra det anges inte.

Den 11/8 angrips Anders Drejare i en debattartikel, av en person som är här på semester, för att han vågat satsa, och har byggt två hus i stadens centrum,

Det är inte lätt att försöka göra något för utvecklingen i den här kommunen. Alltid är det något fel. Det är fel att bygga badhus på Kattvikskajen, det är fel att satsa på att E4 till Hudiksvall skall ha fyra körfält, det är fel att satsa på utvecklingsprojektet Gunilla tillsammans med Ericsson, det är fel att bygga en fungerande trafikled vid Kattvikskajen och så vidare.

Jag är glad över att vi har modiga entreprenörer som Anders Drejare, att vi har människor som Radjo som vill satsa på utvecklingen i Hudiksvall. Att vi har företagsledare som Håkan Bjuhr, Åke Sonerud, Mats Sundin, för att nämna några exempel. Det finns många många fler, ingen nämnd och ingen glömd.

Att vi har fått Clas Ohlsson till stan genom idogt arbete av de som äger och förvaltar Fyren, att vi har Iggesunds Bruk som generar jobb och inkomster till kommunen, att vi har en ICA-handlare som satsar hårt på att utveckla sin affär till ett ICA-Maxi. Jag är glad över att Hudiksvall är ett handelscentrum i Norra Hälsingland

Jag är glad över att vi har Glada Hudik-Teatern, som marknadsför Hudiksvall på ett utmärkt sätt, att vi har ett levande kultur och musikliv i kommunen, som bland annat manifesterats i sommar av teatern I våra kvarter, och att vi har ett i övrigt mycket aktivt föreningsliv.

Listan kan göras lång på allt det positiva som finns i vår kommun och över de utvecklingsprojekt som är på gång, det står i bjärt kontrast till den negativism som präglar vissa insändarskribenter som bara är mot: badhus, E4, nybyggnationer, utvecklingsprojekt med mera.

Vi som tror på Hudiksvalls kommun och utvecklingsmöjligheterna här måste stå upp för vår hembygd, och tillsammans jobba för att negativismen inte skall få fotfäste och spridning. Välkommen i det arbetet.

Sven-Åke Thoresen

kommunstyrelsens ordförande

Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel