Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Neftyanik vill behålla Spinnars

Neftyanik meddelar att den svenska stjärnan blir kvar i klubben oavsett begränsningar gällande utländska spelare. Men Anders Spinnars själv har ännu inte fått några besked från klubben.

Efter uppgifterna om att den ryska ligan vill begränsa antalet utländska spelare inleddes spekulationerna kring Anders Spinnars framtid. I Neftyanik har den tidigare Bollnässpelaren sedan tidigare sällskap av svenskarna Joel Othén, Christian Mickelsson och Stefan Edberg. Nyligen blev även Sandvikens Johan Östblom klar för klubben.

På tisdagen gick den ryska klubben ut med ett meddelande på lagets hemsida, där man deklarerar sin avsikt att behålla Spinnars. Klubben skriver att den svenska stjärnan under alla omständigheter kommer att bli kvar i klubben, oavsett hur reglerna kring en begränsning av utländska spelare kommer att se ut.

Klubben betonar också att en kommande regeländring endast gäller hur många utländska spelare som ett lag får använda per match.

När Bandypuls under måndagen pratade med Spinnars visste han själv inte mycket om framtiden och utsikterna om spel i Ryssland kommande säsong. På tisdagen hade han fortfarande inte hört någonting nytt.

– Man har så jäkla dålig kontroll den här tiden. Det är fortfarande så att jag sitter på ett skrivet avtal, så jag räknar med att bli kvar. Troligen kommer det att hända saker, men om det innefattar mig har jag inte hört något om, säger Anders Spinnars.

Han tror att ryktena kring hans framtid fick extra fart med tanke på Bollnäs senaste värvningar från Ryssland.

– Jag tror att snacket har dragit igång mycket på grund av satsningen som har varit, där föreningar värvar från Ryssland med hjälp av externa finansiärer.

Spinnars håller sig trots den osäkra situationen lugn och väljer att inte stressa upp sig.

– Jag är inte orolig över situationen. Det är en speciell mentalitet på ryssarna, det har man lärt sig under åren där borta. Det är därför som jag inte hetsar upp mig. De kan vara ganska klumpiga i sitt agerande, det är mycket som är luddigt.

Samtidigt tror han fortfarande att det kommer att hända saker i klubben innan säsongen drar igång i höst, med tanke på begränsningen av antalet utländska spelare.

– Vi är fem som är kontrakterade nu och jag är tveksam till att vi kommer att vara det när säsongen drar igång.