Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nefab köper företag i Frankrike

Nefab AB med en del av sin produktion i Runemo och huvudkontor för koncernen i Jömköping köper förpackningsföretaget Peinetti SAS i Frankrike. Det är ett av Frankrikes ledande förpackningsföretag som har en produktion som är inriktad mot energiindustrin.

Tanken med köpet är att kunna erbjuda ett utökat utbud av emballage till kunder med energiproduktion och kraftöverföring på sitt program. Köpet är också en del i företagets tillväxtstrategi för framtiden.

Nefabs vd Stefan Ekqvist kommenterar köpet i ett pressmeddelande:

– Vi har inom Nefab-koncernen identifierat tre segment, telekom, energi och automotive, där vi med våra förpackningslösningar har stora möjligheter att utveckla kundernas lönsamhet och accelerera vår egen tillväxt.

– Förvärvet av Peinetti SAS är ett led i denna strategi, där vi nu stärker vår position hos ett antal nyckelkunder inom energisegmentet, säger han.

Peinetti SAS hade förra året ett omsättning på åtta miljoner när det gäller den del som Nefab planerar att behålla. Det finns två industrianläggningar i närheten av städerna Lyon och Grenoble. Där företaget har ett 80-tal anställda.

Med köpet av det franska företaget kan Nefab öka sin närvaro i en för dem viktig region. Man breddar också sitt utbud av så kallade Heavy Duty-förpackningar.