Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedskräpning i strövområde

Ett fall av nedskräpning har upptäckts nära populära promenadstråket mellan Faxeholmen och Stugsund. Konkursat företag nedskräparen?

Annons

En styrelseledamot i en konkursad rörfirma i Söderhamn får i dagarna ett brev från bygg- och miljöförvaltningen där han uppmanas att städa upp.

I dagarna upptäcktes det nämligen att sopor innehållande kläder, plastförpackningar, mängder av rördetaljer samt ritningar på utförda rörjobb, dumpats i ett strövområde helt nära Stugsundsudden.

- Det var inte jättemycket, men ändå påtagligt. Så här får det inte se ut, säger Anders Bergqvist, inspektör på bygg- och miljöförvaltningen.

Adresslappar bland soporna ledde misstankarna till den konkursade rörfirman. Styrelseledamoten får en vecka på sig att städa bort skräpet – eller ta kontakt med bygg- och miljöförvaltningen.

En polisanmälan om nedskräpningen har gjorts.