Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedskräpning i strövområde

Ett fall av nedskräpning har upptäckts nära populära promenadstråket mellan Faxeholmen och Stugsund. Konkursat företag nedskräparen?

En styrelseledamot i en konkursad rörfirma i Söderhamn får i dagarna ett brev från bygg- och miljöförvaltningen där han uppmanas att städa upp.

I dagarna upptäcktes det nämligen att sopor innehållande kläder, plastförpackningar, mängder av rördetaljer samt ritningar på utförda rörjobb, dumpats i ett strövområde helt nära Stugsundsudden.

- Det var inte jättemycket, men ändå påtagligt. Så här får det inte se ut, säger Anders Bergqvist, inspektör på bygg- och miljöförvaltningen.

Adresslappar bland soporna ledde misstankarna till den konkursade rörfirman. Styrelseledamoten får en vecka på sig att städa bort skräpet – eller ta kontakt med bygg- och miljöförvaltningen.

En polisanmälan om nedskräpningen har gjorts.