Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedskräpning efter bilträff

Efter bilfesten i centrum blev det en mindre trivsam fest på Lidls parkering.

- Det fanns inte en enda parkeringsruta som gick att använda, det var glassplitter överallt, säger Niklas Lindvall på Lidl.

Vid 17-tiden på lördagskvällen drog den berömda "svansen" till Lidls parkering för att festa.

Ett 50-tal bilar och ett gäng ungdomar släppte loss, drack, blev fulla, skräpade ner och förde oväsen.

Kjell Eklund, som äger Hotell Linblomman var inte glad när han såg förödelsen på granntomten. Han fick höra av gästerna att de inte kunde sova på grund av oväsendet och att folk använde gräsmattan runt hörnet från Lidlentrén som toalett.

– De satt och sket här, det är ju en sanitär olägenhet, säger han och pekar.

Och Niklas Lindvall fick börja sin arbetsdag med att försöka ringa in extrafolk för att rensa parkeringsplatserna från skräp och glaskross som låg utspritt.

– Vi är två som arbetar i butiken i dag och vi behövs båda två därinne.

Det är tredje året som bilsvansen håller till på Lidlparkeringen.

– Första året gav vi tillstånd och då var det ordnat, men det här är värsta hittills. Det är så tråkigt att de inte kan sköta sig, och inget man kan göra, för det går ju inte att hitta någon ansvarig. Jag vet inte vem man ska polisanmäla för det här, säger Niklas Lindvall.