Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedläggning av Gärdesskolan?

Ni politiker är skyldiga oss föräldrar ett svar nu. Blir Gärdesskolan kvar under nästa läsår? Det vore på sin plats att kommunens beslutsfattare är lika rappa i det fallet som att iordningställa lokaler till friskolan.

Nu är det snart april. Om fem månader är det augusti och skolstart igen. Kommunen har varit rapp när det gäller att färdigställa lokaler och ordna så att friskolan kan komma i gång till hösten.

När det gäller sin egen verksamhet på Gärdesskolan är man inte lika rapp. I en artikel i Ljusnan fredag den 27 mars refererar man till politikernas villrådighet hur man nu ska göra. Flytta Gärdesskolan till Torsbergsskolan eller flytta eleverna till Granberg. Jag hoppas innerligt att man inte pratar om skolstarten nu i höst. Här har man ju gått ut och sagt att Gärdesskolan blir kvar under nästa läsår.

Även vi föräldrar behöver beslutsunderlag. Om det blir någon form av flytt i höst får politikerna förstå att vi som inte sökte till friskolan känner oss grundlurade. Min son ska upp i nian och eftersom man (bland annat Lahenkorva som i och för sig gjort en pudel på sin blogg i frågan) sagt att Gärdesskolan blir kvar åtminstone ett år till blev beslutet att inte söka friskola.

Varför söka en annan skola när det är bara ett år kvar på högstadiet till ny miljö och med annan pedagogik?

Den nuvarande rektorn för Gärdesskolan har naturligtvis under vintern och kommer nu under våren att planera Gärdesskolans verksamhet höstterminen.

Jag förutsätter att Ringård som chef varit delaktig i detta. Så om det blir en nedläggning till hösten av Gärdesskolan har alltså delägare och blivande chef av friskolan varit med om att planera avvecklingen. Om en avveckling eller flytt av Gärdesskolan planeras redan nästa höst skulle detta naturligtvis funnits med i elevernas och föräldrarnas beslutsunderlag när valet mellan friskolan och Gärdesskolan skulle göras.

Ni politiker är skyldiga oss föräldrar ett svar nu. Blir Gärdesskolan kvar under nästa läsår? Det vore på sin plats att kommunens beslutsfattare är lika rappa i det fallet som att iordningställa lokaler till friskolan.

Jonny Mårtes

förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel