Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedfällda bommar ställer till det

Jag vet inte vilken gång i ordningen jag stod och väntade vid bommarna i Järvsö vid tågmöte.

Två stycken godståg stod stilla inne på stationen och väntade in ett tredje. Minst 15 minuter var bommarna nere på bägge sidor. Till saken hör att 20 minuter tidigare stod fem minuter och väntade. Bommarna gick ner ytterligare en gång för tågmöte. Då var bommarna nere minst fem minuter. Allt detta händer under cirka 50 minuter.

Vad jag har förstått från statistik går det minst ett tåg vår var 20:e minut på denna bana. Jag tror att många upplever detta som ett problem, framför allt dessa möten som måste kunna flyttas ut ur centrala Järvsö och läggas långt borta från övergångar.

Ett allvarligt problem som har inträffat är att utryckningsfordon från Räddningstjänsten blivit stående där. Svårt att göra något åt trafiken men tågmöten måste ju läggas om och lösas på ett mycket smidigare sätt.

Tommy

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel