Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedåt för SFF och Trönö

Söderhamnsfotbollen rasar allt längre ner i seriesystemet.

Nästan säsong spelar Söderhamns FF och Trönö i division 4.

Nu ger de båda klubbarnas ordförande – Patrik Rönnkvist (SFF) och Hans-Åke Hansson (Trönö) – sin syn på den misslyckade säsongen och vad som kommer att hända i framtiden.

Varför räckte ni då inte till i år?

– Det handlar om erfarenhet helt enkelt. Vi skulle ha behövt åtminstone ett par stöttespelare till, säger Patrik Rönnkvist.

SFF siktar på en snabb återkomst. Målet är fastslaget – redan efter nästa säsong ska klubben vara tillbaka i trean igen.

Vem tränar SFF nästa år?

– Det pågår samtal, men ingenting är spikat ännu. När det gäller spelartruppen är det för tidigt att gå in på den.

Som nykomlingar säsongen 2010 lyckades Trönö undvika kvalspel med en poängs marginal till Brynäs. I år saknades det fyra poäng upp till rätt sida av strecket.

– Jag tycker egentligen att vi hade ett väl så bra lag i år jämfört med i fjol, kanske till och med lite bättre. Och det borde ha funnits möjligheter att hänga kvar, säger Hans Åke Hansson.

Hur det blir med tränaren Lasse Nyström är fortfarande oklart. Liksom med stora delar av spelartruppen. Klart är i alla fall att samtliga fyra afrikaner som förstärkte laget under hösten försvinner.