Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Navigons nya GPS:er har rörelsesensor

/

En GPS-navigator för bilen är bra på att guida rätt men kan också stjäla uppmärksamheten från trafiken.

Annons
En GPS-navigator för bilen är bra på att guida rätt men kan också stjäla uppmärksamheten från trafiken. Navigons kommande modeller försöker råda bot på detta genom att låta sig styras med rörelsesensorer.

De båda nya navigatorerna heter Navigon 70 Plus och 70 Premium, där Premium är den mer påkostade. Bland de gemensamma funktionerna finns en sensor som känner av när användaren rör handen på några centimeters avstånd framför skärmen. På så sätt kan man få fram en snabb-meny med särskilt utvalda intressepunkter som man matat in i förväg.

Bland funktionerna kan också nämnas animationer som ska underlätta vid filbyten genom att visa när man ska börja blinka och när man ska genomföra själva bytet.

Om man väljer den mer avancerade Premium kan man använda den inbyggda bluetooth-enheten för att ansluta två telefoner samtidigt och sedan hantera samtal till och från de olika mobilerna separat.

Premium-modellen innehåller också en ny typ av 3d-vy där omgivande  byggnader visas delvis genomskinliga så att man samtidigt kan se vägar längre fram. Dessutom är röststyrningen i Premium-utförande mer avancerad och uppges göra det möjligt för föraren att styra navigator med rösten på ett sätt som ska likna en vanlig konversation.

Båda navigatorerna innehåller kartor över 43 länder, i huvudsak EU-länder. Premium och Plus ska börja börja säljas under sommaren 2010. Några priser har ännu inte satts av Navigon.


/Andreas Liebert

Prylportalen.se

Mer läsning

Annons